wooldseveen nabij camping De Harmienehoeve

Wooldse Veen

Camping “De Harmienehoeve” ligt op een steenworp afstand van het Wooldse Veen. Dit is een prachtig hoogveengebied bij Winterswijk. Het vormt samen met het Burlo-Vardingholter Venn aan de andere kant van de Duitse grens een uitgestrekt stuk natuur. Hier kunt u urenlang wandelen en genieten van de natuur. Tegenwoordig is er zelfs een natuurherstelplan voor het Wooldse Veen. Samen zorgen de gemeenten en Natuurmomenten ervoor dat ook toekomstige vakantiegangers – zoals u – dit gebied kunnen ontdekken.

Gaat u wandelen in het Wooldse Veen?

Door het Wooldse Veen loopt een prachig wandelpad. Onderweg kom je bijzondere planten tegen, zoals zonnedauw, lavendelheide, kleine veenbes en veenmos. Op de veendijken groeien berken en soms ook eiken. In het voorjaar zie je met wat geluk bijzondere libellen en vlinders. Andere soorten die je kunt tegenkomen zijn de hazelworm, heidesabelsprinkhaan, gladde slang, das en buizerd.

Het Wooldse Veen is een kwetsbaar gebied. In de oude veenputten vormt zich nieuw hoogveen. Blijf daarom altijd goed op de paden. In natte seizoenen kunt u het beste laarzen dragen, want het gebied kan dan erg drassig zijn.

Of toch liever fietsen?

In het Wooldse Veen zelf kun je niet fietsen, maar in de directe omgeving wel. Tussen het Wooldse Veen en het veengebied aan de andere kant van de Duitse grens loopt een oude smokkelroute die tegenwoordig als grensoverschrijdende fietsroute te gebruiken is. De route voert langs de Groene Grens en talrijke historische oude grensstenen. Informatie is verkrijgbaar bij de VVV Winterswijk.

Gerealiseerd door FlipMedia
nl_NL