Winterswijk

Heeft veel te bieden


Er is een uitgebreid winkelaanbod, voor iedere smaak en voor iedere behoefte is wel iets te vinden. Zeker op Duitse feestdagen is het centrum gezellig druk. Na het winkelen kunt u genieten van een smakelijke kop koffie met iets lekkers in één van de vele cafés en restaurantjes die Winterswijk rijk is. Tevens wordt er de beste warenmarkt van Nederland gehouden op woensdag en zaterdag in het centrum. De meeste winkels zijn de gehele week open met uitzondering van de maandagmorgen en de zondag. Wel worden er regelmatig koopzondagen gehouden. Voor deze data kunt u informeren bij VVV Winterswijk.

Wanneer u wilt fietsen of wandelen, bent u in Winterswijk ook op de goede plaats. Het nationaal landschap Winterswijk is 22.000 hectare groot, en biedt zeldzame en zeer bijzondere flora en fauna. De Winterswijkse bodem wordt door geologen wel eens de mozaïkvloer van Nederland genoemd. Het sterk afwisselende landschap biedt dan ook vele diersoorten een goede habitat. Wilt u hier meer van zien? Bij de toeristische informatie zijn diverse wandel en fiets routes verkrijgbaar.

Een bezoek aan de Steengroeve, het openluchtbad, 't Hilgelo of golfbaan De Voortwish zijn ook zeker aanraders. Verder biedt Winterswijk ook tal van mogelijkheden als de zon even niet schijnt. Meer informatie is tijdens u verblijf verkrijgbaar bij de receptie. Wanneer u alvast een voorproefje wilt bekijken , kan dat bij het kopje Actief.

Villa Mondriaan

Villa Mondriaan is een museum over de jonge jaren van de wereldberoemde schilder Piet Mondriaan. Van New York tot Parijs en van Tokio tot Keulen: iedereen kent zijn schilderijen met de rechte hoeken en de felle kleurvlakken. Maar wist je dat Piet Mondriaan zijn eerste stappen op het kunstenaarspad zette in Winterswijk? Dus wil je meer weten over Mondriaan? Breng dan eens een bezoek aan Villa Mondriaan. Voor meer informatie en openingstijden kun je terecht bij Villamondriaan.

Groot bloemencorso

Het laatste weekend van augustus word er in Winterswijk elk jaar een groot en feestelijk Bloemencorso georganiseerd. Prachtige grote praalwagens rijden door het de straten van het centrum. Tevens is er een grote kermis.Dit is zeker een bezoek waard.