Barlo

Een verassing, vlak over de grens.


Wanneer u de zandweg waaraan de camping gelegen is uit gaat, komt u in een klein plaatsje; Barlo. Deze weg is zeker een fiets of wandeltocht waard. Een prachtig sligerende route langs beken en bossen. Eenmaal aangekomen in Barlo is daar de mogelijkheid tot het bezoeken van een cafĂ© of restaurant. Er zijn ook enkele kleine winkels gevestigd.

Bij Hotel Wissing vind u een TOP. Dit is een Toeristisch Overstap Punt. Dat houdt in dat er in de buurt van zo'n knooppunt verschillende aantrekkelijke wandel en fiets routes te vinden zijn.
Rondom Barlo valt er veel te ontdekken: van het LWL Industrie- en Textielmuseum in Bocholt, de ecologische boerderij in het Ecologisch Centrum Ipenburcht in Aalten tot Berenschot’s Watermolen of het boekenstadje Bredevoort met meer dan 30 antiquariaten – allemaal nemen ze bezoekers mee naar een andere tijd en weten zelfs mensen uit de streek te verrassen.


Huis Diepenbrock

In de directe omgeving van Barlo ligt het uit de middeleeuwen stammende Huis Diepenbrock. De eerste vermelding van het landgoed dateert uit 1326. Zowel in de Tachtigjarige Oorlog als in de Dertigjarige Oorlog heeft Barlo zwaar te lijden gehad. Het huidige Huis Diepenbrock is een zogenaamde waterburcht.

Fietsen en wandelen

Bij de receptie zijn diverse wandel en fiets routes verkrijgbaar voor deze prachtige groene en bosrijke omgeving. Tevens zijn er ook kaarten aanwezig die aansluiting hebben op het Duitse knooppunten systeem.