bekkendelle in Winterswijk Woold

Bekkendelle

In de buurt van camping “De Harmienehoeve” ligt de Bekkendelle. Dit is een schitteren bos/natuurreservaat om te wandelen.

De Bekendelle is een natuurreservaat ten zuiden van Winterswijk, bij het Woold in de Gelderse Achterhoek. Het huidige bos van Bekendelle is eind vorige eeuw ontstaan

Door de Bekendelle stroomt de beek Boven-Slinge. In Nederland heet de beek Boven-Slinge en in Duitsland Schlinge en ontspringt zo’n 20 kilometer verderop in Duitsland ten noorden van Südlohn. De Boven-Slinge staat bij regenachtig weer, vol water, stroomt wild en treedt buiten haar oevers. Door verandering van de loop van de beek heeft de Boven-Slinge een hoge afkalvende oever aan de buitenzijde en een aangroeiende zandige oever aan de binnenkant. De beek heeft een wandelpad ernaast, zodat de hoge oever goed te zien is. Bomen die vallen blijven liggen en liggen als een natuurlijk spelelement over de beek heen. Het water in de beek is erg helder. Ten oosten in het gebied van de Boven-Slinge, waar overstromingen aan de orde van de dag zijn, staat het vol met schaafstro. Langs het wandelpad is de zeldzame bosgeelster, slanke sleutelbloem en muskuskruid te vinden in het voorjaar.